5 tips voor vegetarisch eten op reis 

Op vakantie gaan met de auto hoeft niet automatisch te betekenen dat je je plantaardige eetgewoonten aan de kant moet schuiven. Juist onderweg en op andere plekken zijn er verrassende mogelijkheden voor smaakvolle en duurzame keuzes, of je nu een pitstop maakt bij een benzinepomp of de lokale markt verkent. In dit artikel delen we vijf handige tips om je reis zowel smaakvol als duurzaam te maken! 

 

1. Zorg voor eigen plantaardige snacks 

Zorg voor een goede voorraad plantaardige snacks als je met de auto op vakantie gaat. Door snackgroenten, fruit, noten en plantaardige repen van thuis mee te nemen, ben je verzekerd van een lekker plantaardig tussendoortje onderweg. Voor een optimale aanpak kun je zelfs een koelbox meenemen met jouw favorieten, zoals tempeh, vegan kaas en plantaardige melk. Dat maakt die lange autorit prima te doen!  

2. Vegetarisch langs de snelweg 

Wanneer je met de auto op reis gaat, kom je al snel bij een tankstation terecht als je onderweg iets te eten wil halen. De algemene opvatting over eten langs de weg is dat het vaak ongezond en niet vers is, met een overvloed aan vlees-, vis- en zuivelproducten. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer vegetarische en plantaardige opties beschikbaar langs de snelweg, bijvoorbeeld bij Cirkle K, eigenaar van TotalEnergies servicestations. Maak bij Cirkle K een pitstop en ontdek het verrassende vegetarische assortiment. Zo zijn klassiekers als een broodje gezond vegetarisch beschikbaar, maar verrassen ze ook met vegetarische specialiteiten zoals tosti spicy kimchi. Voor de guilty trek hebben ze vegetarische nuggets en kaassoufflés. En het beste nieuws: tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel krijg je 25% korting op alle vers belegde vega broodjes!

3. Onderzoek de lokale keuken 

Voordat je op reis gaat naar een land met een onbekende keuken, is het van belang om je in te lezen en te verdiepen in de lokale eetgewoonten. Sommige keukens zijn namelijk van nature rijk aan vegetarische of plantaardige gerechten, waardoor je met een beetje voorbereiding moeiteloos heerlijke opties kunt ontdekken en proeven. 

4. Bezoek de lokale markt 

Wat is er beter dan verse producten shoppen? Ontdek daarom de lokale markt met een schat aan voordelige en verse groenten en fruit. Zeker in warmere landen zijn de groente en fruit zoveel lekkerder dan thuis. Een andere handige tip hierbij is om je eigen bestek mee te nemen. Hiermee bespaar je op kosten en plastic afval, omdat voorgesneden opties vaak duurder zijn en extra verpakkingsmateriaal bevatten. Zo kun je overal genieten van je favoriete fruit en groenten, op een duurzame manier! 

5. Handige lijstjes 

Een slimme laatste tip is om voor je vertrekt je eigen lijstje met plantaardige hotspots samen te stellen. Google je helemaal suf en sla alle pareltjes op in je notities. Vooral in grotere steden kom je al een heel eind door op Google Maps te zoeken naar ‘vegetarisch restaurant’. Zo heb je altijd een vega- of plantaardige hotspot bij de hand, waar je ook bent!