Dit pitabroodje met knoflook-muntsaus maak je heel gemakkelijk zelf. Kies voor de vegetarische variant gemaakt van oesterzwam en voeg daar wat groene paprika, kruiden én natuurlijk de knoflook-muntsaus aan toe en je hebt een goedgevuld pitabroodje!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 4 volkoren pitabroodjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 300 g oesterzwammen, in reepjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl gemalen korianderzaad
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl uienpoeder
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Voor de knoflook-muntsaus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ citroen, het sap
- 150 g plantaardige yoghurt
- 5 g munt, fijngesneden
- 2 el vegan mayonaise
Bereidingswijze
- Bereid de volkoren pita’s volgens de instructies op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoge temperatuur en bak de oesterzwammen 5-6 minuten totdat deze zijn geslonken en goudbruin zijn geworden. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, korianderpoeder en uienpoeder toe aan de pan en roer het geheel goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.
- Verhit zonnebloemolie in een grillpan op hoge temperatuur en bak de groene paprikareepjes 2-3 minuten per kant totdat er grillstrepen ontstaan. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.
- Snijd de pita’s open en verdeel hier de gebakken oesterzwammen en gegrilde paprika over en garneer met knoflook-muntsaus. Serveer de pita’s direct met de overgebleven knoflook-muntsaus.