Geroosterde harissa-knolselderij met gekruide couscous

Dit recept is een feest van smaken! Geniet van geroosterde harissa-knolselderij op bedje van couscous, op smaak gebracht met peterselie en koriander. Top het af met de kick van rode ui pickle en wat plantaardige feta voor een verrukkelijke maaltijd die je keer op keer wilt maken!

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 300 g couscous
  • 15 g peterselie, fijngesneden
  • 15 g koriander, fijngesneden
  • Plantaardige feta, om te serveren 
Voor de harissa-knolselderij
  • 1 knolselderij, geschild en in dikke plakken van 1-1½ cm
  • 2 el SOUQ milde harissa 
  • 1 el ahornsiroop 
  • 1 tl knoflookpuree 
  • 4 el zonnebloemolie 
Voor de rode ui pickle
  • 3 rode uien, in halve ringen 
  • 100 ml water 
  • 70 g appelazijn 
  • 30 g suiker 
  • Zout, naar smaak 

Tip! Bewaar de rode ui pickle een maand in de koelkast en gebruik als topping voor je broodjes, salades en meer.

 

Bereidingswijze 

  1. Begin met het pickle vocht te maken voor de rode ui. Verwarm het water, appelazijn, suiker en zout in een steelpannetje. Roer goed door en verwarm tot de suiker en zout zijn opgelost. Doe de gesneden rode uien in een schone pot en schenk het pickle vocht er overheen. Zet apart. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de ingrediënten voor de knolselderij marinade in een kom. Leg de knolselderij op de bakplaat en dep deze droog. Smeer de knolselderij plakken aan beide kanten in met de marinade. Bak de knolselderij 45-50 minuten totdat deze gaar zijn. Keer halverwege om. 
  3. Doe de couscous in een kom, voeg hier zout aan toe. Giet 360 gram kokend water over de couscous heen, laat rusten met een theedoek erover. Roer halverwege door. Wanneer de couscous is afgekoeld, meng de koriander en peterselie erdoorheen. 
  4. Verdeel de couscous over de borden, leg hier de harissa knolselderij op. Verkruimel de plantaardige feta eroverheen en serveer met gepickelde rode ui. 
Ga jij deze geroosterde harissa-knolselderij met gekruide couscous maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!
Partnerproduct

SOUQ Milde Harissa

De milde harissa van SOUQ is een smaakvolle, mild pittige smaakmaker gemaakt van pepers, paprika en specerijen. Geschikt als saus of marinade voor eieren, groenten en vleesvervangers. 100% natuurlijk. Heeft een zoetkruidige mild pittige smaak. Ideaal als snelle smaakmaker. Kan gebruikt worden als marinade, saus of dip.