Gele curry met zoete aardappel

Gele curry met zoete aardappel, een kleurrijk en verwarmend gerecht! Zachte zoete aardappel, doordrenkt met smaakvolle gele curry, shiitake en limoen.

Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!

 

Ingrediënten


voor 4 personen 
  • 400 g jasmijnrijst
  • 2 zoete aardappels
  • 4 gedroogde shiitakes
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gember
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 8 limoenbladen
  • 1 citroengras
  • 400 ml Picnic kokosmelk
  • 1 pak Picnic gele-currypasta
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 limoen
  • 200 ml water
  • 1 bosje koriander

 

Bereidingswijze

  1. Week de gedroogde shiitake voor 45 minuten in warm water.
  2. Was de rijst. Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst in circa 10 minuten gaar en laat nog enkele minuten stomen met de deksel op de pan.
  3. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Snijd de shiitake in stukjes. Pel en rasp de knoflook. Schil de gember en rasp fijn.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of wok en fruit de knoflook en gember. Voeg de zoete aardappel, shiitake, limoenblad en het citroengras toe en bak kort mee.
  5. Blus de pan af met de Picnic Kokosmelk en Picnic Gele-currypasta. Breng op smaak met de palmsuiker, de sojasaus en wat limoensap.
  6. Haal het citroengras en limoenblad uit de curry. Serveer met de rijst en verse koriander. 
Ga jij deze gele curry maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!