Deze vegetarische gegrilde wrap is in Mexicaanse stijl dat betekent lekker met avocado, mais en bonen! Voeg Mexicaanse kruiden toe om deze gegrilde wrap nog smaakvoller te maken.
Ingrediënten
voor 4 personen
- 8 groententortilla’s
- 2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 blik (200 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (200 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 200 g zilvervliesrijst
- 150 g plantaardig alternatief voor geraspte kaas
- 150 g mais
- 2 tl Mexicaanse kruiden
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Extra nodig
- Contactgril
Bereidingswijze
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en fruit de ui 1-2 minuten totdat deze glazig begint te worden.
- Voeg de bonen toe en bak op middelhoge temperatuur 3-4 minuten mee.
- Voeg de tomaten en de Mexicaanse kruiden toe en laat op lage temperatuur 3-4 minuten pruttelen.
- Voeg de mais toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Doe de avocado’s in een kom en prak ze grof met een vork. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de avocadopuree, bonenvulling, rijst, paprika en het plantaardige alternatief voor geraspte kaas over de tortilla’s en rol ze op tot burrito’s.
- Grill de burrito’s een voor een in de grill tot er grillstrepen ontstaan. Serveer direct.