Gado Gado, betekent ‘mix-mix’ of ‘samen-samen’ in het Indonesisch, wat perfect past bij de diverse ingrediënten en smaken die in dit gerecht samenkomen.
Ingrediënten
voor 2 personen
- 300 g aardappels
- 150 g Chinese kool, fijngesneden
- 150 g sperziebonen
- 150 g taugé
- ½ komkommer, in plakjes
- 75 g wortel, geraspt
- 2 eieren, gekookt
- 2 handjes kroepoek, verkruimeld
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
Voor de pindasaus
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 cm gember, geschild en geraspt
- 5 el pindakaas (zonder suiker)
- 100 ml water
- 1 el sambal
- 1 el agavesiroop
- Sap van 1 citroen
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit om de pindasaus te maken wat olie in een steelpan met dikke bodem en fruit de sjalot in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg de pindakaas en het water toe en verwarm, maar blijf roeren. Voeg de sambal, agavesiroop en het citroensap toe en roer nog een keer goed. Haal de pan van het vuur, laat afkoelen, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de aardappels en snijd deze in blokjes, verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de bonen in stukjes van 3 cm. Verhit ruim water in een kookpan en breng dit aan de kook en voeg een snufje zout, kurkuma en gemberpoeder toe. Doe de aardappels en sperziebonen toe aan de pan en kook 10 minuten. Voeg de Chinese kool toe en laat 1 minuut meekoken. Giet het water af en laat de groenten afkoelen.
- Pel de eieren en snijd deze in kwartjes. Verdeel de aardappelblokjes, sperziebonen, Chinese kool, taugé, komkommer en wortel over een schaal of twee borden. Serveer de gagogado met de pindasaus en garneer met verkruimelde kroepoek.
Credits: Recept van De Hippe Vegetariër