Frambozen-yoghurt ontbijtcake

Geniet van deze heerlijke smeuïge frambozen-yoghurt ontbijtcake met knapperige amandel!

 

Ingrediënten 

  • 3 eieren, op kamertemperatuur 
  • 1 banaan (≈100 g), geprakt 
  • 1 citroen, rasp  
  • 200 g patentbloem 
  • 150 g AH Plantaardig alternatief voor yoghurt 
  • 75 g frambozen 
  • 70 g zonnebloemolie 
  • 50 g havermeel 
  • 15 g amandelschaafsel 
  • 5 el honing 
  • 2 tl bakpoeder 
  • 1 tl vanille extract 
  • ¼ tl zout 

 

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een grote langwerpige bakvorm in met zonnebloemolie en bekleed met bakpapier. 
  2. Doe de eieren en geprakte banaan in een kom. Gebruik een vork om het te mengen tot een samenhangend geheel. Voeg vervolgens het plantaardig alternatief voor yoghurt, honing, olie, citroenrasp, vanille extract en snuf zout aan toe en roer nog eens goed door. 
  3. Meng ¾ van de frambozen met een eetlepel van de patentbloem. Zeef de rest van de patentbloem, havermeel en bakpoeder in een kom. Voeg dit toe aan het natte mengsel en spatel het erdoorheen tot een glad beslag. 
  4. Voeg als laatste de bebloemde frambozen hieraan toe. Roer kort door en verplaats het beslag naar de bakvorm. Druk de laatste frambozen in het beslag en top af met amandelschaafsel. 
  5. Bak de cake 50-60 minuten totdat een cakeprikker er schoon uit komt. Is de cake nog niet gaar? Bak de cake wat langer. Is de cake al gebruind, maar nog niet gaar? Dek de cake dan af met aluminiumfolie en verlaag de temperatuur met 5 graden. Laat de cake afkoelen en haal vervolgens de cake uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster. 
  6. Snijd in plakken, en geniet met een dot yoghurt en verse vruchten!

Tip! Doe een plak cake in de broodrooster voor een warm ontbijt. 

 

Ga jij deze frambozen-yoghurt ontbijtcake maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!

AH Terra Plantaardig alternatief voor yoghurt

Begin je dag goed met dit plantaardige alternatief voor yoghurt. Dit plantaardige alternatief voor yoghurt is gemaakt op basis van soja met een vleugje rijst. Ideaal als basis voor je ontbijt of als tussendoortje met bijvoorbeeld vers fruit, muesli of havermout.