Maak deze heerlijke flespompoensoep met kokosmelk. De rijke smaak van de flespompoensoep en de romige kokosmelk zijn een perfecte combinatie!
Volg het recept via de uitleg hieronder of check de video onderaan dit bericht!
Ingrediënten
voor 4 personen
Voor de bouillon
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 wortels
- Halve knolselderij
- 1 prei
- 2 liter water
- Half bosje koriander
Voor de flespompoensoep
- Flespompoen
- Winterpenen
- Ui
- Tenen knoflook
- 1 blik kikkererwten
- Stengels koriander
- Eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Verstegen World Spice Blend Garam Masala
- 1 blik kokosmelk
- 40 g pinda’s
Extra nodig
- Staafmixer
Bereidingswijze
Voor de bouillon
- Pel en snijd de ui in kwarten. Pel de knoflook. Schil de wortel en knolselderij en snijd in stukken. Snijd de prei in ringen.
- Breng een pan met het water aan de kook en voeg de groenten toe. Laat minimaal 30 minuten trekken.
- Zeef de groenten en gebruik de bouillon voor de pompoensoep.
Voor de flespompoensoep
- Schil de flespompoen en winterpeen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de koriander grof.
- Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de Verstegen World Spice Blend Garam Masala toe en bak kort aan. Fruit de ui en knoflook in de kruiden. Voeg de pompoen, winterpeen en kikkererwten toe en bak circa 5 minuten mee.
- Voeg de bouillon toe. Laat zachtjes doorkoken voor circa 30 minuten.
- Pureer met een staafmixer tot een romige flespompoensoep.
- Verwarm de soep kort door. Voeg de helft van de kokosmelk toe. Verdeel de flespompoensoep over de kommen. Garneer tot slot met de pinda’s, koriander en resterende kokosmelk.
Ga jij deze pompoensoep maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!