Flatbreads met vegetarische stukjes

Probeer voor de lunch eens dit heerlijke recept voor flatbreads met vegetarische stukjes! Een perfecte combinatie van knapperige flatbreads, sappige vegetarische stukjes en smakelijke gegrilde courgette op een bedje van zelfgemaakte tzatziki.

 

Ingrediënten 

Voor 4 personen
  • 2 verpakkingen vegetarische stukjes 
  • 1 el shoarma kruiden 
  • 1 courgette, in plakken 
  • 1 rode ui, in dunne ringen 
  • 4 flatbreads of naanbroden 
  • Zonnebloemolie 
  • Zout en peper
Voor de tzatziki 
  • 250 g plantaardige yoghurt 
  • 1 komkommer 
  • 1 citroen, het sap 
  • 1 teentje knoflook, geraspt 
  • 15 g dille, fijngesneden 
  • 2 el extra vierge olijfolie 

 

Bereidingswijze 

  1. Maak de tzatziki. Hol de komkommer uit, rasp de komkommer en meng met een snuf zout. Doe de geraspte komkommer in een zeef of gebruik een dunne theedoek om het overtollige vocht eruit te knijpen. Meng alle ingrediënten voor de tzatziki, behalve de olijfolie, in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart. 
  2. Verwarm een grilpan op middelhoge temperatuur met zonnebloemolie. Grill de courgettes totdat deze grillstrepen hebben. 
  3. Verwarm een koekenpan met op middelhoge temperatuur. Meng de vegetarische stukjes met shoarma kruiden en 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg eventueel zout en peper. Bak 5-8 minuten tot dat deze goudbruin zijn geworden. 
  4. Bouw de flatbreads op. Begin met de tzatziki, gegrilde courgette, quorn vegetarische stukjes en top af met rode ui. 
Ga jij deze flatbreads maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel