Dit Midden-Oosterse recept van falafelspiesjes met whipped tahini is makkelijk te maken en om van te smullen! Drizzle de whipped tahini over de falafelspiesjes of de bulgur voor een verrukkelijke finishing touch en maak een lekkere en frisse side salad om het gerecht helemaal af te maken.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 verpakking (250 g) Maza falafel
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 rode ui, in kwarten
- 200 g bulgur
- (extra vierge) olijfolie
- Zout en peper
Voor de rauwkost
- ½ komkommer, uitgehold en in kleine blokjes
- 2 tomaten, in kleine blokjes
- 100 g kalamata olijven
- 10 g munt, fijngesneden
- 10 g peterselie, fijngesneden
- 10 g dille, fijngesneden
Voor de whipped tahini
- 125 g tahin
- 100 milliliter koud water
- 1 citroen, het sap
- 1 tl gemalen komijnzaad
- ¼ tl chilivlokken
- Sesamzaad, om te garneren
Bereidingswijze
- Bereid de bulgur volgende de instructies op de verpakking. Zet apart.
- Maak de 4 falafelspiesjes. Rijg om en om de rode ui, paprika en de Maza falafel aan de spiesjes. Gebruik een kwast en smeer de spiesjes in met olijfolie.
- Verwarm een grillpan en bak de spiesjes totdat de falafel grillstrepen heeft en de ui en paprika zacht zijn geworden.
- Maak de whipped tahini. Doe de tahin in een mengkom samen met de gemalen komijnzaad en citroensap. Gebruik een mixer en klop de tahin terwijl je langzaam het water toevoegt. Blijf kloppen tot een luchtig geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper en garneer met sesamzaad en chilivlokken.
- Meng de ingrediënten voor de rauwkost in een kom en breng op smaak met extra vierge olijfolie, zout en peper.
- Verdeel de bulgur over de borden, samen met falafelspiesjes, de rauwkost en whipped tahini. Eet smakelijk!
Ga jij deze falafelspiesjes maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!
Maza Falafel
De Falafel van Maza wordt met liefde bereid in Zaandam en is verkrijgbaar in vier verschillende smaken. De populairste smaak blijft nog altijd de originele Falafel, gemaakt van onder meer kikkererwten, spinazie, knoflook en ui. Lekker in een pita of wrap en als toevoeging aan een salade!