11 maart 2019, Amsterdam – Vandaag gaat de vernieuwde editie van De Vegetarische Restaurantweek van start met 531 restaurants door het hele land. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens vandaag van start gaat met ruim 50.000 deelnemers die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.
Van Peter Lute tot De Bijenkorf en Subway
Deze editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal aan restaurants: maar liefst 531 horeca-zaken door heel Nederland doen mee. Bijzondere deelnemers zijn Peter Lute met zijn vegetarische pop-up restaurant in Explore (Muiden), Goldfinch Brasserie in het Waldorf Astoria Hotel (Amsterdam), Ratatouille Food & Wine* (Haarlem), het museumrestaurant van De Hermitage (Amsterdam) en de vernieuwende Jack Bean (Rotterdam). Daarnaast doen er een aantal ketens mee met alle locaties in Nederland: Anne & Max, De Bijenkorf, Bagels & Beans, SLA, Subway en The Commons van The Student Hotel.
531 restaurants door het hele land
In alle Nederlandse provincies zijn café’s en restaurants vertegenwoordigd, dus deelnemers van de Nationale Week Zonder Vlees kunnen hun hart ophalen aan vegetarischeopties. Gasten kunnen kiezen uit de volgende opties:
- Vegetarische lunch voor 8 euro
- Vegetarische avondmaaltijd voor 15 euro
- Vegetarisch 3-gangen-diner voor 25 euro
- Luxe vegetarische 4-gangen-lunch voor 40 euro*
- Luxe vegetarische 5-gangen-diner voor 50 euro*
*sterrenrestaurants mogen een supplement van 10.- rekenen
Zo is er voor ieder wat wils, overal en de hele dag door. Op de website van De Vegetarische Restaurantweek kunnen gasten hun favoriete restaurant uitkiezen op basis van locatie of aanbod.
Populairste Vegetarische Gerecht & Beste Vegetarische Restaurant
De Vegetarische Restaurantweek roept alle gasten tijdens de week op om hun favoriete vegetarische gerecht te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en hun favoriete vegetarische restaurant op de website te beoordelen met 5-sterren. Zo zal na de week bekend gemaakt worden wat het populairste vegetarische gerecht is en het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.
– – –
Over De Vegetarische Restaurantweek en de Nationale Week Zonder Vlees
Van 11-17 maart 2019, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, vindt De Vegetarische Restaurantweek plaats. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle chefs van de deelnemende lunchrooms, cafés en restaurants laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Deze jaarlijks terugkerende campagne is het initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër. Inmiddels is de Nationale Week Zonder Vlees onderdeel van Stichting Nationale Week Zonder Vlees en kent een officiële ANBI-status. De Vegetarische Restaurantweek zal iedere gast verrassen met de smaken en structuren van de groentekeuken! Kijk voor meer informatie op devegetarischerestaurantweek.nl.
Meer informatie, beeldmateriaal of interviewaanvragen?
Neem contact op met Stichting Nationale Week Zonder Vlees: Isabel Boerdam (voorzitter) via weekzondervlees@gmail.com .