DAGBOEK | C | 85 – NATIONALE WEEK ZONDER VLEES

Voornaam: C

Leeftijd: 85

Vleespatroon: 7 dagen per week

Wat is je grootste uitdaging deze week: helemaal geen vlees

Hoe heb je je voorbereid op deze week: Op zoek naar broodbeleg

Beschrijving week

Maandag 08-03-2021
Broodsmeersels als Guacamole, humus en hexenkaas. Viel helaas tegen. Diner: Bleekselder met Vega Schnitzel. Kwark met rozijnen , jam en havermout. Vegaschnitzel is te zout.

Dinsdag 09-03-2021
Voor het avondmaal: Puntpaprika met geitenkaas en walnoten. Dit is een voor mij beproefd recept dat ik erg lekker vind.

Woensdag 10-03-2021
Sperziebonen met vegaschnitzel. De bonen smaakten prima, maar de schnitzel? Nee.

Donderdag 11-03-2021
Weer sperziebonen maar nu met Vegaburger. Helaas ook die vind ik niet lekker.

Vrijdag 12-03-2021
De laatste sperziebonen met de laatste vegaburger. Ik gooi geen eten weg, maar de vegaburger kan mij niet bekoren.

Zaterdag 13-03-2021
Aardappelpannekoekjes met Veldsla. Ook dit is een oud recept, dat mij prima smaakte.

Zondag 14-03-2021
 In de diepvries had ik nog een lekker groentemengsel. Ik was blij dat ik het de hele week had volgehouden.

Conclusie
Eerlijk gezegd was het niet uit idealisme dat ik mee deed, maar gewoon om wat afwisseling te brengen in het saaie bestaan van de laatste tijd. De recepten die op de website zijn te vinden hebben mij niet echt geholpen. Ze maken vaak gebruik van nogal exotische ingredienten. Maar misschien ben ik te ouderwets. Ik heb wel vleesvervangers aangeschaft. Dat heb ik altijd met enig afgrijzen “nepvlees” genoemd. Ik wilde toch eens kijken of dat oordeel terecht is. Verder heb ik een paar smeersels voor op brood aangeschaft als vervanging van het boterhamvlees. En tja die voedselpakketten die je kunt kopen waarbij alles voor een bepaalde maaltijd in het pakket zitten. Leuk bedacht, maar ze zijn doorgaans voor 4 personen. Ik wil geen 4 dagen achter elkaar hetzelfde eten. Zoals uit mijn verslag blijkt hebben de vleesvervangers mij niet over de drempel geholpen, en vind ik de smeersels voor op brood ook niet echt een succes. Maar ik wil toch eens verder kijken naar lekkere gerechten waarbij bonen, erwten of linzen als eiwitbronnen gebruikt worden. Ik zal mijn eigen succesrecept in de toekomst zo nu en dan blijven eten maar Ik betwijfel of ik voortaan minder vlees ga eten. Daarvoor moet ik toch wat meer vleesloze succesrecepten hebben. Maar wie weet vind ik die nog wel.

 

Recept rode puntpaprika’s

Ingrediënten

2 rode puntpaprika’s
200 g geitenkaas die geschikt is om in de oven te doen
50 g walnoten in stukjes gehakt
2 eetlepels honing (als je niet van honing houdt dan kun je dat weglaten)
Verse takjes tijm
Eventueel peper
 
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schaaf de geitenkaas in dunne plakken.
  3. Was de paprika’s en snijd ze in de lengte doormidden.
  4. Bestrooi met verse peper naar smaak
  5. Beleg met de plakjes geitenkaas en stukjes walnoten en verdeel de honing erover.
  6. Hak de tijm fijn en strooi over de paprika’s
  7. Leg de paprika’s in een ovenschaal en bak in 10-15 minuten gaar.
  8. Eet met een vers gebakken pistolet.