Deze comfort bowl met quinoa, pompoen en boerenkool is niet alleen super lekker, maar ook nog eens gezond! Geniet van de heerlijke combinatie van quinoa, komkommer en hummus in een comfort bowl.
Ingrediënten
voor 4 personen
- ½ komkommer, in halve maantjes
- 400 g pompoen, in blokjes
- 300 g boerenkool, fijngesneden
- 300 g quinoa
- 75 g hummus
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
voor de mini salade
- 3 tomaten, in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- ½ citroen, het sap
- 15 g platte peterselie, fijngesneden
- 2 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel zonnebloemolie, zout en peper over de pompoen en hussel door elkaar. Rooster de pompoen 15 minuten in de oven, voeg dan de boerenkool toe, schep het goed door en bak nog 15 minuten mee.
- Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Meng alle ingrediënten voor de mini salade in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de quinoa over de kommen en verdeel hier vervolgens de komkommer, pompoen, boerenkool, mini salade en hummus over. Serveer direct!