Coffee & chocolate lovers opgelet! In deze choco-espresso powerballetjes komen jouw twee favorieten samen, wat betekent dat je extra kunt genieten van deze heerlijke combinatie.
Ingrediënten
Voor 10 powerballetjes
- 150 g havervlokken
- 50 g kokosrasp
- 200 g dadels, ontpit en geweekt
- ½ banaan, gepeld
- 1 tl cacaopoeder
- 1 shot koude espresso
- 1 snufje zout
- Extra kokosrasp voor garnering
Bereidingswijze
- Doe de havervlokken samen met de kokosrasp, geweekte dadels, banaan, cacaopoeder, espresso en snufje zout in een keukenmachine en mix tot egale plakkerige massa.
- Maak een bal van je deeg en zet het een kwartiertje in de koelkast zodat het iets steviger wordt. Dit helpt straks met het maken van de balletjes.
- Draai kleine bonbonballetjes van je deeg, rol ze door de extra kokosrasp en leg ze op een schaal. Laat een uur in de koelkast opstijven, hierna kan je ze eventueel nog wat mooier rond maken mocht dat eerst nog niet gelukt zijn.
- In een luchtdichtdoosje kan je van deze balletjes dagenlang genieten!
TIP: experimenteer ook eens met notenpasta in plaats van espresso en cacao, of doe er gedroogde abrikozen doorheen of citroenrasp. Heerlijk!
Ga jij deze choco-espresso powerballetjes maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtag #weekzondervlees of #weekzondervleesenzuivel!