Deze korean style burger met gochujang glaze en kimchi is heerlijk! De sappige burger in combinatie met de pittige gochujang glaze en de zoetzure kimchi is een perfecte smaak combi!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 burgerbroodjes
- 2 stengels bosui, in dunne ringen
- 100 g kimchi, grof gesneden
- 40 g botersla
- 1 tomaat, in plakjes
- Plantaardige mayonaise
- Zonnebloemolie
Voor de gochujang burgers
- 4 Beyond Meat Burgers
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1½ el gochujang
- 1 el ketchup
- 1 el sesamolie
- 1 tl rijstazijn
- 1 tl maizena
Bereidingswijze
- Verwarm een steelpan met de sesamolie op middelhoge temperatuur. Bak de knoflook 2-3 minuten totdat deze begint te geuren. Voeg de gochujang, ketchup en rijstazijn toe aan de pan. Meng de maizena met 1 eetlepel water en voeg dit ook toe. Roer goed door en laat kort indikken. Zet apart.
- Verwarm een koekenpan met een scheut zonnebloemolie. Snijd de burger broodjes open en bak de binnenkant totdat deze goudbruin is. Zet apart.
- Bereid de Beyond Meat burgers volgens de instructies op de verpakking. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, gebruik dan een kwast om deze op de gebakken kant in te smeren met de gochujang glaze. Bak de burgers nog kort zodat de glaze aan de burgers gaat binden. Haal de burgers uit de pan en smeer nog eens in met de gochujang glaze.
- Bouw de burgers op. Begin met de plantaardige mayonaise, de botersla, tomaat, de burgers, kimchi en bosui. Eet smakelijk!
Ga jij deze burger maken? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram met de hashtags #weekzondervlees en #weekzondervleesenzuivel!
Beyond Burger
De bekroonde Beyond Burger® lijkt in veel opzichten op een traditionele hamburger: hij ziet er hetzelfde uit, je bakt hem op dezelfde manier en hij is net zo lekker. Maar er is één groot verschil: de Beyond Burger is volledig van planten gemaakt, zonder soja of gluten.