Probeer deze Aziatische variant van het Amerikaanse ‘Sloppy Joe’ broodje. Comfort food waar je van gaat watertanden!
Ingrediënten
voor 4 stuks
- 4 bakkersbollen
- 2 bosuien, in dunne ringen
- ½ rode kool, in dunne reepjes
- Margarine, bv. van Becel
Voor het ‘pulled beef’ mengsel
- 2 verpakkingen (+/- 350 g) vegan stukjes of gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 4 el ketchup
- 2 el hoisin
- 2 el sojasaus
- 3 el sesamolie
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Snijd de bakkersbollen open en bestrijk de snijkanten van de broodjes met margarine. Bak de broodjes met de snijkanten naar beneden in een koekenpan op middelhoge temperatuur ongeveer 3 minuten totdat ze goudbruin kleuren.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de vegan stukjes of het vegan gehakt samen met de knoflook 4-5 minuten. Voeg ook de ketchup, hoisin, sojasaus en sesamolie toe en laat nog 10 minuten op lage temperatuur staan totdat het mengsel een saus vormt.
- Verhit ondertussen zonnebloemolie in een andere koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de reepjes rode kool 5 minuten totdat ze beetgaar zijn. Verdeel de rode kool en het ‘pulled beef’ mengsel over de broodjes, garneer met de bosui en serveer direct.