landen
mln deelnemers
mln km autorijden aan CO2-eq bespaard
mln liter water bespaard
Meer lezen over onze besparingscijfers?
Recepten
Minder vlees en zuivel, hoe doe je dat?
1. Maak er een gewoonte van
Door de plantaardige switch te maken in je dagelijkse routines, maak je er een gewoonte van en is het makkelijker vol te houden.
2. Zoek alternatieven voor je favorieten
Ook zonder vlees en zuivel wil je kunnen genieten van je favoriete gerechten. Daarom is het ontzettend fijn dat er van veel producten genoeg plantaardige opties te vinden zijn!
3. Doe het samen!
Elke verandering is makkelijker als je het samen doet met je vrienden en familieleden. Daag hen uit en ga samen dit avontuur aan!
Leesvoer
Een week zonder zuivel... Waarom?
Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel dagen we je uit om niet alleen vlees, maar ook zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas te laten staan. Zuivel heeft namelijk een behoorlijke impact op het klimaat.
7 tips om vaker plantaardig te eten
Of je nu al een tijdje bent gestart met een plantaardig eetpatroon of tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel voor het eerst geïnspireerd bent geraakt, onze tips helpen je het moeiteloos vol te houden!
Hoe zit het met vis?
Ookal heeft vlees over het algemeen een grotere impact op het klimaat, toch heeft ook de visserij veel nadelen. Zo brengt deze industrie schade toe aan de zee en haar bewoners. Wij vertellen je graag meer!
Quiz: wat voor vega kok ben jij?
Een cappuccino met haverdrink, shoarma van oesterzwammen en een lasagne met linzen – draai jij hier je hand niet voor om of breekt het klamme zweet je al uit? Test hier wat voor vega kok jij bent!
Zij gingen je voor
Mede mogelijk gemaakt door
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Onze maandelijkse nieuwsbrief staat boordevol recepten, tips en het laatste plantaardige nieuws. Mis hem niet!